Aanleverspecificaties van etiketten en labels

De aanleverspecificaties van etiketten en labels zijn erg belangrijk! Ook al maak je nog zo’n mooi ontwerp, dan kan het met de verkeerde aanleverspecificaties verkeerd op de etiketten en labels gedrukt worden. Dat wil natuurlijk niemand en mede daarom heeft Qdentify een kort overzicht gemaakt met punten waarop gelet dient te worden bij het aanleveren van de aanleverspecificaties van etiketten en labels.

Bestandsformaat

Het bestandsformaat waarin de gemaakte bestanden aangeleverd dienen te worden zijn PDF, EPS en AI formaat. Bestanden gemaakt met behulp van programma’s uit het Microsoft Office pakket of met de bestandsextensies zoals JPEG,TIFF en PNG kunnen helaas niet gebruikt worden bij het instellen van de machines. Veel gebruikte programma’s bij het opmaken van bestanden die dienen voor etiketten en labels zijn onder andere Adobe Illustrator en Adobe Photoshop.

Kleur gebruik

In de wereld van illustrator wordt veel gebruik gemaakt van de kleurcodes RGB, PMS, HEX en CMYK. Voor een etiket of label druk wordt er gebruik gemaakt van CMYK kleuren. Het is van belang dat het bestand ook wordt opgemaakt in CMYK. Bestanden met kleuren in PMS en RGB worden namelijk automatisch omgezet naar CMYK waardoor en grote kleurverschillen kunnen zijn.

Tekst

Bekijk uw bestand altijd een aantal keer en zorg dat er geen spelfouten of typfouten op staan. Wanneer een etiket of label eenmaal is gedrukt kan de tekst namelijk niet meer aangepast worden. Indien u gebruik maakt van verschillende lettertypes, kunt u de tekst het beste omzetten naar lettercontouren. Hierdoor worden problemen met bijvoorbeeld een ontbrekend lettertype tegengegaan.

Stanslijn of snijlijn
De stencilen of snijlijn geeft de nettomaat van uw etiket of label aan. Door een nieuwe laag in het bestand aan te maken en deze lijn boven op het gemaakte ontwerp te plaatsen. Bij de Stanslijn of snijlijn maakt u afgeronde hoeken met een radius van 2mm. Gelieve de steunkleur in de kleur C:0, M:100, Y:0, K:0 te maken. Naast de huidige vormen zoals een vierkant, cirkel of driehoek is in principe iedere vorm mogelijk. Door de Lasersnijder die wordt gebruikt bij Qdentify kunnen de mooiste vormen gerealiseerd worden.

Afbeeldingen op etiket of label

Bij Qdentify is het ook mogelijk om een afbeelding op een etiket of label te printen. Let bij het aanleveren van een afbeelding wel op de kwaliteit van de foto. De afbeelding dient een minimale Ppi van 300 te hebben. 300ppi is de scherpte van de foto wanneer de afbeelding geprint wordt.

Variabele Data Printing

Wist u dat het bij Qdentify ook mogelijk is om oplopende, aflopende en andere variabele data te printen? Dit wordt vaak gebruikt bij Barcodes of etiketten en labels waarbij nummering van belang is. Indien u hier gebruik van wilt maken, kunt u dat laten weten als opmerking bij de informatie of offerte aanvraag. Qdentify neemt dan contact met u op om het geheel en eventuele details door te nemen. Voor meer informatie over Variabele data printing kunt u op deze pagina terecht.